Arrangörer & press

Program

Här hittar du som arrangör de program som jag just nu erbjuder.

Koraler i folkton

För länge sedan levde koralerna sitt eget liv på landsbygden och melodierna smyckades ut med extra toner och drillar. Vi framför skånska ”folkpsalmtoner” i egna arrangemang och drar en brudmarsch eller polska där det passar.
Läs mer

Skånska Spelkvinnor

I konsertprogrammet Skånska Spelkvinnor bjuds på berättande såväl som musik. Här lyfts de kvinnliga musikutövare fram som duon letat fram genom efterforskning i arkiv och samlingar.
Läs mer

Pressbilder

Ladda ner högupplöst: Klicka på bilden så öppnar den sig ovanpå. Klicka på Spara bild som...


Biografi

Miriam Andersén är sångerska och riksspelman, bosatt i Skåne. Hon studerade sång, medeltidsharpa, medeltida notation och uppförandepraxis på Schola Cantorum Basiliensis i Schweiz. Sedan dess har hon turnerat världen runt som frilans. Hennes repertoar sträcker sig från gregoriansk sång till nyskrivet och hon har specialiserat sig på den svenska folkmusikens medeltida rötter – särskilt den sjungna berättelsen i form av ballader och skaldekväden.

Tillsammans med Anna Rynefors driver hon projektet Kvinnolåt, som syftar till att synliggöra kvinnornas roll i (folk)musikhistorien. De har gett ut albumet Skånska spelkvinnor och medverkar i SVT:s stora satsning Historien om Sverige.

Rulla till toppen